skip to content

Verbouw je eigen groenten
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op ons complex hebben wij twee gebieden waar je je eigen groenten kunt verbouwen of siergewassen kunt kweken. Een eigen plek geheel naar jouw inzicht. Steeds meer inwoners van de stad Groningen vinden hier hun groentetuintje. Zie overzichtskaartje.
 

Op Groentetuinen Noord liggen er tuinen en op Groentetuinen Zuid eveneens. Beide gebieden hebben ook iets bijzonders. Zo is op het zuidelijke gebied een vlindertuin aangelegd en staat er een insectenhotel, waar insecten volop van genieten. Uiteraard trekt dit ook veel en soms bijzondere vogels aan. Op het noordelijke gebied staan onze hoogstamfruitbomen en is een paddenpoel aangelegd waar het gekwaak van kikkers soms oorverdovend kan zijn. Binnen die plezierige en natuurlijke ambiance zijn er groentetuinen te huur. Bij ons tuinier je op biologische basis. Er komt geen gif of iets dergelijks aan te pas.
 

Je betaalt € 0,30 per m2 per jaar en voor niet leden van de Piccardthof is er nog een verplichte donateursbijdrage van € 18,15 per jaar.  stuur haar een mailtje naar Erna.