Lex’ Lusthof

Even voorstellen…

In het najaar van 2017 zijn mijn vriendin en ik op Piccardthof gekomen. We kochten, toen nog in de gunstige tijd, een huisje aan de Meidoornlaan 18. Ik had al snel het wilde idee om de tuin om te vormen tot een insectenparadijsje. Planten waar niet of nauwelijks insecten op afkwamen maakten plaats voor bij- en vlindervriendelijke bloemen. Niet alleen nectar dragende planten maar ook waardplanten maken inmiddels deel uit van onze tuin. 

Al vanaf mijn jeugd loop ik met verrekijker door de velden op zoek naar vogels. Naast het kijken, vang en ring ik ook vogels en doe onderzoek naar trekgedrag en leeftijdsopbouw. Een prachtige hobby om de natuur van dichtbij te observeren. 

Vaak loop ik een rondje over ons mooie Piccardthof op zoek naar bijzondere planten, insecten, vogels of andere vormen van leven. Inmiddels weten diverse leden mij te vinden en krijg ik regelmatig foto’s toegestuurd met de vraag ‘Wat is dit”.

Eén van de mooiste momenten is voor mij de nacht. Dan pas komt het echte leven op gang. Omdat het op Piccardthof ontzettend donker is komen er vele soorten nachtvlinders voor. Met een speciale lamp lok ik de vlinders en probeer te achterhalen wat hier leeft. Ik heb inmiddels zo een 300 verschillende soorten waargenomen en dat is best veel. Ook zeldzame exemplaren. 

Vanwege mijn enorme interesse in de natuur lijkt het mij leuk om regelmatig iets te schrijven over Piccardthof. Informatieve stukjes over wat hier zoal voorkomt. Het zou bijzonder leuk zijn als ik bestookt wordt met vragen, foto’s of waarnemingen over wat je hebt gezien. 

Het idee is om bij te houden wat er wordt waargenomen op het Piccardthof om daarmee de biodiversiteit in beeld te brengen. Honderden paren ogen zien tenslotte meer dan één paar. 

Schroom niet en stuur mij, liefst met duidelijke foto, je vraag via onderstaand formulier en wie weet schrijf ik er een stukje over en zie je je foto weer terug op onze site.

Ik heb er zin in!
Lex


    Voeg bijlage toe** (maximaal 4MB):

    *Verplicht veld
    **Toegestane bestandstypes: pdf|doc|docx|odt|jpg|jpeg