Praktische Informatie

Voor leden

Druppels
Ben je een druppel verloren of wil je graag een extra druppel dan kun je deze bestellen bij de de tuinlieden via dit formulier: https://www.piccardthof.nl/aanvraag-extra-druppels/

De kosten voor een vervangende druppel of extra druppel(s) bedragen €20,- per stuk. Er kunnen maximaal 2 extra sleutels worden besteld.

Electriciteit
De stroomvoorziening op het complex beperkt zich tot de lantaarnpalen langs de lanen, het clubgebouw en de vijverfontein. De huisjes zelf zijn niet op het lichtnet aangesloten. Dat is op zich geen enkel probleem want de meeste bewoners redden zich tijdens de zomermaanden prima met een zonnepaneel en een accu. Bij een natuurpark hoort natuurlijk ook gewoon zonne-energie. Aggregaten zijn niet verboden maar we willen het gebruik zeker niet stimuleren.
Gas
Grijze of rode gasflessen kunnen worden gekocht bij de tuinlieden.

Locatie: Kantoor tuinlieden (oude beheerderswoning Stadsparkzijde).

Dit kan op de volgende dagen/tijdstippen: Maandag t/m donderdag 10:00 – 10:30 uur en 14:30 – 15:00 uur Vrijdag 10:00 – 10:30 uur

Betaling geschiedt per pin. De kosten van gasflessen en toebehoren bedragen per 1 september 2021:

Gasvulling (grijs/rood) 10,5 kg € 32,50
Nieuwe fles met gasvulling € 52,50
Gasdrukregelaar grijs € 7,00
Gasdrukregelaar rood € 7,00
Slangklem (4st) € 2,50
Gasslang per meter € 2,00
Pakkingring drukregelaar € 2,50
Water
Er is stromend water op het park. Elk huisje heeft een watermeter en een hoofdkraan.

Het waterverbruik wordt in rekening gebracht op de jaarlijkse nota.

Voor de wintermaanden worden de hoofdkranen door de tuinlieden dichtgedraaid en de waterstanden genoteerd. (exacte datum wordt bekend gemaakt)

Vergeet niet zelf de kranen in het huisje of buiten  dicht te draaien! Anders wordt u in het voorjaar – als het water weer open gezet wordt – verrast met een waterballet in uw huisje.

Zand en Grond

Zand en grond kun je bestellen via de tuinlieden.

De kosten bedragen voor zand € 33,50 / m3 en voor grond € 43,50 / m3

Voor meer informatie en/of bestellingen stuur een email naar: onderhoud@piccardthof.nl

Graag een stukje zeil neerleggen waarop het zand of grond gestort kan worden

Houtsnippers
Een paar keer per jaar ligt er een berg houtsnippers achter de fietsenstalling bij de parkeerplaats. Deze mag je gratis meenemen en naar je tuin vervoeren. Als er snippers zijn, wordt dit bekend gemaakt via de nieuwsbrief en de Facebook-groep “Vrienden van ATV Piccardthof Groningen”

Vrije tuinen
Op Piccardthof hebben we soms tuinen waarop geen huisje (meer) staat.

Deze tuinen hebben een aansluiting voor water en riolering. Je kunt zo’n tuin huren en er naar eigen inzicht ( binnen het bouwreglement natuurlijk ) een huisje en een schuurtje bouwen of laten bouwen. Als er vrije kavels zijn, wordt dit gemeld op de website en publicatieborden. Heb je interesse , stuur een email naar secretariaat@piccardthof.nl
Verzekeringen
Op Piccardthof kan gebruik gemaakt worden van een collectieve verzekering bij Zicht Verzekeringen.
Klik hier voor meer informatie over de collectieve verzekering: Belangrijke informatie collectieve verzekering tuinhuizen ATV Piccardthof

Afvalwijzer

Huisvuil
Chemisch afval
Vanaf 1 januari 2020 kun je geen klein chemisch afval en gebruikte accu’s meer kwijt. Deze moet je zelf afvoeren.
Glas
Vanaf 1 januari 2020 kun je geen flessen meer deponeren in de glascontainer achter het clubgebouw.
Grofvuil
Grofvuil of bouwafval moet je zelf afvoeren.
Klein tuinafval
Klein tuinafval (beslist geen takken !) kun je kwijt in het gat bij de loods van de tuinlieden én op de kar bij groentetuinen-zuid. Zij legen deze aanhanger regelmatig. Is hij vol, bied dan je afval op een ander tijdstip aan. Van het klein tuinafval maken we compost en dat gebeurt op de groentetuin-noord. Daar is de grote composthoop.
Takken
Tijdens het winterseizoen van 1 november tot 31 maart kun je je takken en dode struiken gebundeld voor je tuiningang  leggen. Ze worden dan door de tuinlui opgehaald en versnipperd.