Wanneer je een nieuw tuinhuisje, veranda, schuurtje, fietsafdakje of een plantenkas wil bouwen dan is er een bouwvergunning nodig. Ook wanneer je de oppervlakte of de hoogte van de bestaande bebouwing wilt veranderen is er een bouwvergunning nodig.
Bouwvergunning aanvragen
Wanneer de aanvraag aan het bouwreglement voldoet, wordt de vergunning zo snel mogelijk verstrekt. Houd er a.u.b. rekening mee dat de bouwcommissie uit vrijwilligers bestaat. Zorg ervoor dat de aanvraag gebundeld in één mail gedaan wordt en geen overbodige informatie bevat die niks met de aanvraag te maken heeft. In de onderstaande PDF staat precies waar een aanvraag aan moet voldoen.
2024-VoorbeeldinformatieTekeningen
Bouwregels in beeld:
Wanneer niet aan de regels wordt voldaan wordt zal er geen bouwvergunning verleend worden en mag er niet gebouwd worden. Goed om te weten is dat de regels zoals deze vermeld staan op de site leidend zijn. De bouwcommissie vergelijkt oudere bouwwerken niet met huidige nieuwbouw en gaat daarover ook niet in discussie. Er wordt getoetst op de bouwregels zoals deze op de site te vinden zijn.
Om onze tuinen te beschermen en de harmonie te bewaren, willen we bij nieuwbouw altijd een veiligheidsmarge van ten minste 10 cm binnen de maximale afmetingen aanbevelen. Kleiner bouwen mag natuurlijk altijd. Deze marge is essentieel om ervoor te zorgen dat de bouwvolumes niet worden overschreden. Bij het bouwen kunnen fouten optreden. Ook kan door verkeerde interpretatie van afmetingen de maximale volumes worden overschreden. Bij overtreding van maximale volumes wordt dit nauwkeurig vastgesteld en gemeld bij het bestuur. De bouwer/eigenaar zal het bouwwerk moeten aanpassen binnen de maximale maten. Hierover gaat de bouwcommissie geen discussie aan, zij stellen alleen nauwkeurig vast en melden dit bij het bestuur. Ondertussen kan de bouwcommissie de volumes zeer nauwkeurig meten. Dit doen we om het unieke karakter van onze tuinen te behouden. We zijn tenslotte een tuinvereniging. De bouwcommissie controleert alleen op bouwvolumes, wij zetten geen maten uit. Wordt er met een redelijke marge binnen de bouwvolumes aangevraagd scheelt dit de vrijwilligers van de bouwcommissie tijd en extra controles. Daarom vragen wij u ook om binnen de maximale volumes aan te vragen met een veilige marge. Bouwaanvragen op maximale maten keuren zij niet goed. Ook vraagt de bouwcommissie uw inspanning om goed te beoordelen (gebundelde) informatie aan te leveren. Geen foto’s van andere bouwwerken en Pinterest impressies, alleen goede informatie op tekeningen zoals in de voorbeelden.
Bij onvoldoende info wordt de aanvraag niet in behandeling genomen!
De bouwvergunning blijft één jaar geldig. Wanneer de bouw na één jaar niet gereed is dan moet een nieuwe vergunning worden aangevraagd. Tijdens de bouw graag rekening houden met de zachte samenstelling van de toegangswegen op het park. Niet met materieel van transporteurs over de wegen rijden. Gevraagd wordt dit in compacte aanhangers of de tuinkarretjes te doen met mankracht of als het nodig is met de hulp van de tuinmannen.
Download formulier: Bouwvergunning aanvragen (pdf bestand)
Download: Bouwregels (pdf bestand)
Download: Bouwreglement (pdf bestand)
Bouwtips
Regenwater in de sloot – Niet in het riool
Het bestuur van Piccardthof streeft ernaar om het aantal regenpijpen dat loost op het riool flink te verminderen. Daar zijn twee redenen voor. Allereerst werkt het nieuwe perssysteem anders en is bedoeld voor het huishoudelijk afvalwater. De capaciteit is daarop afgestemd.
Ten tweede wordt er tegenwoordig naar gestreefd om zo weinig mogelijk –schoon- regenwater naar de waterzuivering te pompen. Eigenaren van huisjes met de tuin aan het water wordt gevraagd om de regenpijpen op de sloten te laten afwateren en eventuele aansluitingen op het riool te verwijderen.
Liefhebbers van een wadisysteem kunnen regenwater via gegraven geultjes door de tuin leiden, wat weer mogelijkheden biedt om de tuin anders in te richten.
Contact de Bouw Advies Commissie voor meer informatie.
Voor eventuele vragen kunt u uiteraard terecht bij de Bouw Advies Commissie.